EMAIL US AT contact@apovs.ro
CALL US NOW 0771 426 806

Importanta sportului in viata copiilor

Sportul face parte dintr-o viaţă sănătoasă indiferent de vârsta pe care o ai – pentru copii, însă, este cu mult mai important.

Dacă atunci când erai mică ieşeai cu bicicleta în parc, jucai leapşa sau badminton cu vecinii şi te căţărai prin copaci, vremurile s-au schimbat. În ziua de azi, cei mici au renunţat la sport (şi, de fapt, la ieşirile cu prietenii la modul general), preferând să stea în casă în faţa calculatorului.

Mulţi părinţi nu realizează cât de mult greşesc lăsând copiii să facă acest lucru. Cei mai mulţi consideră că pur şi simplu vremurile se schimbă şi este mai sigur pentru cei mici să stea pe internet sau la televizor toată ziua decât să existe pericolul să fie accidentaţi jucându-se pe stradă.

Din păcate, această gândire nu este deloc sănătoasă pentru copil, motiv pentru care introducerea sportului în viaţa copilului tău este imperativă.

Iată numai câteva dintre beneficiile practicării sportului de către copii :
Dacă un copil face sport de mic, riscul de a se îmbolnăvi la maturitate de boli grave de inimă sau de diabet este mai scăzut.

În timpul sportului, creierul se oxigenează mai bine, astfel încât capacitatea de înţelegere şi memorare va ceşte. Din acest motiv, cel mic va avea rezultate mai bune la învăţătură.Copilul învaţă să fie responsabil, să îndeplinească diferite sarcini.

Un sport de echipă arată celui mic că fiecare om contează, fiecare are rolul lui în echipă, iar respectul este important.
Îşi face prieteni de vârsta lui, cu pasiuni asemănătoare.
Învaţă să se descurce în situaţii neprevăzute.

Ce sport este cel mai potrivit?

În primul rând, contează care este vârsta copilului. Astfel, poate practica:
-înot de la vârsta de 3-4 luni;
-patinaj artistic de la vârsta de 3 ani;
-poate lua lecţii de dans sau judo de la vârsta de 4 ani;
-baschet sau handbal de la vârsta de 5 ani;
-echitaţie de la 5-6 ani;
-fotbal sau tenis de la 6 ani;
-după 8 ani – sporturile de coordonare şi opozitie, fie ele individuale sau colective (tenis, arte marţiale, atletism, fotbal, baschet, handbal).

 

Sursa: https://www.parinti.com

 

 

adminexistam

VIEW ALL POSTS

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *